Speeltuinoverleg Midden-Drenthe

Buitenspeeldag

Gemeentelijke opzet

Sinds 2015 organiseert het bestuur van Speeltuinoverleg samen met de Buurtsportcoach de gemeentelijke Buitenspeeldag. Deze sluit aan bij de Nationale Buitenspeeldag, welke ieder jaar op de 2e woensdagmiddag van de maand juni door Jantje Beton wordt georganiseerd.

Het bestuur wil in de gemeente Midden-Drenthe alle openbare speeltuinen hiermee onder de aandacht brengen. Een soort gezamenlijk Open Huis, maar dan voor de speeltuinen.

Alle speeltuinen kunnen meedoen!

De speeltuinorganisaties stellen het bestuur in de gelegenheid zelf iets te organiseren.
Om dit te ondersteunen worden promotiematerialen voorbereid ter promotie in de eigen buurt. En kunnen organisaties een beroep doen op een financiƫle bijdrage in de vorm van een subsidie. Alle contactpersonen ontvangen hierover een mail. Tevens zal dit onderwerp in de nieuwsbrieven ruim onder de aandacht worden gebracht.

Buitenspeeldag 2021

Op woensdag 9 juni ondersteunt het bestuur de 6e gemeentelijke Buitenspeeldag. Omdat we nog wel te maken hebben met beperkende maatregelen, vragen we de organisaties de activiteiten klein en alleen in eigen buurt te houden. Hiermee blijft de aanloop van kinderen en bewoners te overzien.

Hoe ondersteunt het bestuur?
# Subsidie om iets extra’s te organiseren
# Promotiemateriaal om uw deelname onder de aandacht te brengen in de buurt
# Spelotheek heeft weer een aantrekkelijk aanbod
# JOGG levert een bijdrage in het beschikbaar stellen van vers fruit

Aanmelden voor 1 juni
Wilt u meedoen, meldt uw buurtspeelplek aan via een mail aan het secretariaat. Na deze datum kunt u nog steeds meedoen, maar kunt u geen beroep doen op de promotiematerialen en het aanbod van de partners.
Ook voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Doe je mee?
Om de Buitenspeeldag ook in uw buurt onder de aandacht brengen, kunt u onze promo-poster gebruiken.
Download de promo en gebruik deze in uw buurt-app of social media, alle kinderen zijn welkom en doen mee!