Speeltuinoverleg Midden-Drenthe

Buitenspeeldag

Gemeentelijke opzet

Sinds 2015 organiseert het bestuur van Speeltuinoverleg samen met de Buurtsportcoach de gemeentelijke Buitenspeeldag. Deze sluit aan bij de Nationale Buitenspeeldag, welke ieder jaar op de 2e woensdagmiddag van de maand juni door Jantje Beton wordt georganiseerd.

Het bestuur wil in de gemeente Midden-Drenthe alle openbare speeltuinen hiermee onder de aandacht brengen. Een soort gezamenlijk Open Huis, maar dan voor de speeltuinen.

Alle speeltuinen kunnen meedoen!

De speeltuinorganisaties stellen het bestuur in de gelegenheid zelf iets te organiseren.
Om dit te ondersteunen worden promotiematerialen voorbereid ter promotie in de eigen buurt. En kunnen organisaties een beroep doen op een financiƫle bijdrage in de vorm van een subsidie. Alle contactpersonen ontvangen hierover een mail. Tevens zal dit onderwerp in de nieuwsbrieven ruim onder de aandacht worden gebracht.

Buitenspeeldag 2020

In verband met de bijzondere maatregelen ter bestrijding van de Corona-crisis, kan de 6e gemeentelijke Buitenspeeldag op woensdag 10 juni niet in de gebruikelijke vorm doorgaan.

Dit betekent dat het Speeltuinoverleg in 2020 geen extra activiteiten zal stimuleren en ondersteunen. Dus geen financiƫle vergoeding en geen extra promotie. We vragen de leden dan ook geen activiteiten te gaan organiseren.