Speeltuinoverleg Midden-Drenthe
Opening speeltuin in Smilde

Opening speeltuin in Smilde

Woensdagmiddag 4 september werd de bijzondere speeltuin aan de Wiekenas opnieuw geopend.  De speeltuin de Kleine Molen was al een goed bezochte speeltuin voor de kinderen, onder andere door het mooie verharde voetbalveldje. Daarnaast was de plek voorzien van een mooie groenstrook met een aantal verouderde toestellen. De gemeente wilde deze toestellen vervangen en ging in overleg met de buurt.

Tegen de speeltuin aan ligt het Joyce House, een opvanglocatie voor jeugd en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking. Tot nu toe konden ze geen gebruik maken van de speeltuin, omdat deze slecht bereikbaar was met een rolstoel. Dit was voor Peter Daalman, kartrekker uit de buurt, het moment om bij de vervanging van toestellen te kijken naar de toegankelijkheid voor de bewoners van het Joyce House.

De speeltuin heeft nu een uniek rolstoelvriendelijk toestel en een schommel met een speciale stoel. Verder is de plek en de toestellen deels verhard met tegels, zodat de bereikbaarheid voor iedereen goed is. Het toestel is zelfs in samenwerking met de buitendienstmedewerker van de gemeente Henk Suurd en leverancier Kompan ontwikkeld.

Burgemeester Damsma had de eer de speeltuin te her-openen door het speciale toestel open te knippen.
Natuurlijk was de pers ook aanwezig, waaronder RTV Drenthe.

Wil je meer weten hoe ze dit toch hebben gedaan, lees dan het interview met een terugblik op het proces.