Speeltuinoverleg Midden-Drenthe
Buitenspeeldag 2023

Buitenspeeldag 2023

Op woensdagmiddag 14 juni kun je weer meedoen aan de Nationale Buitenspeeldag. Tijdens deze dag willen we alle speeltuinen in Midden-Drenthe onder de aandacht brengen, als een soort Open Dag. Daarmee willen we iedereen laten zien welke speeltuinen er zijn. Daarnaast de kinderen laten ervaren hoe leuk het is om samen in de buurt in een speeltuin te spelen.

Vanaf 2015 hebben verschillende organisaties een prachtige dag gehad. In 2023 is het de 8e keer dat we dit vanuit het Speeltuinoverleg ondersteunen. Daarom nodigen we alle speeltuinorganisaties uit om dit jaar ook aan te sluiten.

Functie van de speeltuin

Buiten spelen is nodig voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Naast het samen spelen kan de speeltuin ook een belangrijke functie in de buurt hebben, waar jong en oud elkaar ontmoet. Kortom: de speeltuinen zijn er voor alle kinderen om te ontmoeten en te bewegen. En dat gratis en dichtbij.

Aantrekkelijke subsidie

Je kunt meedoen in je eigen buurt, maar je kunt ook de samenwerking zoeken met anderen in de buurt, wijk of dorp. Om deelname aantrekkelijk te maken, bieden we ook dit jaar elke speeltuinorganisatie een subsidie aan. Met dit geld kan de speeltuin feestelijke worden aangekleed, een gezond hapje en/of drankje wordt ingekocht, aanvullend spelmateriaal worden gehuurd of een extra activiteit worden opgezet.

Je kunt deelnemen als individuele speeltuinorganisatie, maar samenwerking met andere speeltuinen of organisaties in je buurt, wijk of dorp is ook mogelijk. In het eerste geval bedraagt onze maximale subsidie € 75,- en in het tweede geval maximaal € 150,-.

Wilt je deelnemen op woensdagmiddag 14 juni 2023?
Geef dan vóór maandag 29 mei je aanmelding door aan het secretariaat.
Na deze datum kun je je ook nog aanmelden, maar dan ontvang je geen promotiematerialen en eventuele subsidie.

Actuele informatie over deze dag is te vinden op de pagina Buitenspeeldag.