Speeltuinoverleg Midden-Drenthe
Afscheid van Henk Suurd

Afscheid van Henk Suurd

Henk Suurd, buitendienstman van Team Spelen, gaat na een gemeentelijk dienstverband van bijna 25 jaar met zijn welverdiende pensioen. Het bestuur van Speeltuinoverleg heeft een laatste vraaggesprek met deze bevlogen man uit Mantinge.

Hoe ben jij je werkzame leven begonnen?
Na mijn school ben ik gestart als automonteur, daarna heb me ik me hier verder in ontwikkeld, zoals schadeherstel maar ook onderhoud van vrachtwagens. In 1998 ben ik bij de gemeente Middenveld komen werken. Na de verhuizing van de werkplaats naar de huidige locatie veranderde het werk. Daarom zocht ik naast het reviseren van rioolpompen andere werkzaamheden.

Hoe lang ben je bij speeltuinen betrokken?
In 2009 kwam een vacature bij Team Spelen na het vertrek van Bart Bazuin. Dat sprak me aan omdat dit ook iets met techniek is. Eerst samen met Gert Slomp, maar na ongeveer 7 jaar alleen. Het werk doe ik met plezier, mooi om te doen. Als het klaar is, kunnen de kinderen er mooi mee spelen. Kinderen altijd blij: “Dat heb je mooi gedaan meneer!”

Hoe was de beginsituatie?
In de beginperiode van Team Spelen werden de toestellen gekocht bij een leverancier en ook door hen geplaatst. Het plaatsen zijn we op een gegeven moment zelf gaan doen, dit heeft ons veel geld bespaard. We hebben de projecten nu zelf in handen. Van het uitwerken van een voorstel voor de buurt tot het bestellen van de toestellen. Voor de uitvoering maak ik een bestek waarop gecertificeerde hoveniers kunnen inschrijven, de goedkoopste krijgt de opdracht.

Wat wil je je opvolger meegeven?
Goede dosis inzicht voor het werken met toestellen en ondergronden. En zorg voor een goed contact met de burger, een luisterend oor. Projecten goed voorbereiden en communiceren. Ik doe daarom zelf briefjes voor aanwonenden in de bus, zodat ik weet dat iedereen is geïnformeerd.

Welke herinneringen heb je aan het Speeltuinoverleg?
Mooie herinneringen, maar ook grote discussies met bewoners tijdens bijeenkomsten. Toch kijk ik daar positief op terug, want door met respect naar iedereen te luisteren kom je uiteindelijk wel tot een gezamenlijk plan. Het 10-jarig bestaan van het Speeltuinoverleg in het Wilhelminagebouw was een prachtige avond. Hopelijk krijg ik een uitnodiging bij het 25-jarig bestaan.

Wat ga je doen na je werkzame periode?
Ik zal mijn goede contacten met de leveranciers missen, maar er komt ook moois voor terug. Ik ga meer doen met mijn hobby. Het maken van miniatuur trekkers, liefst rijdbare exemplaren. Ik heb een eigen draaibankje gekocht, zodat ik meer zelf kan maken en me daarin kan ontwikkelen.